nlen Login My Babel
Benen door Corrie van Rooijen

Blog

Benen door Corrie van Rooijen

De cursus creatief schrijven is voor mensen die hun teksten naar een hoger niveau willen tillen. De cursus is ook bedoeld voor mensen die meer willen met tekst dat alleen schrijven voor zakelijke doeleinden. De cursus creatief schrijven is perfect voor mensen die fictie willen leren schrijven. De tekst hieronder is van Corrie van Rooijen. Zij heeft aan deze tekst gewerkt tijdens de cursus.

Iedere dag loop ik tijdens de spits van de ene kant van de stad naar de andere. Ik maak daarbij gebruik van de stationstraverse, omdat deze beschutting biedt tegen de grauwe narigheid die de winter van nu markeert.
De eerste keer dat ik dit deed, liep ik in gedachten over wat mij die dag zou brengen. Ik had daarom nauwelijks oog voor mijn omgeving, ging voorbij aan geurige koffie, aan kleurige bloemenpakketjes en geurtjes van Rituals. De ingeblikte stem van de omroepster drong niet tot mij door noch de treinstoringen en de perronwisselingen van de binnenkomende of vertrekkende treinen. Blik op oneindig, van de ene kant naar de andere.

Later kreeg ik meer oog voor wat er om me heen gebeurde. Hardlopende mensen die probeerden hun trein te halen, in de haast bijna mijn benen meenemend. Kwetterende meisjes met hun telefoons. Mensen met koffers die een andere richting lijken te kiezen dan de eigenaren. Jonge mensen die niet gescheiden wilden worden door voorbijgangers. Kauwende monden, en rondvliegende, grijze ratten die op de achtergelaten restjes afkomen.

Nog later werd mijn aandacht vooral getrokken door voortbewegende benen. Zonder wat zich daarboven bevindt, een gekrioel van zich een weg banende stokjes, stokken, of zelfs reuzestokken. Wat een verscheidenheid aan benen. Korte, stevige stampers in slonzige gympen gestoken. Kromme benen, waarvan je je afvraagt hoe lang het zal duren voordat ze zullen inzakken. Lange, hooggehakte benen, nochalant in kistjes gestopte pootjes. Benen zonder kuiten, of met ballonnetjes aan de achterkant, net onder de knie. Hele dikke benen, die zich graag laten zien onder de korte rokjes. Benen die buiten hun schoenen lopen, benen met voeten die over elkaar heen struikelen en benen die tot elkaar behoren, maar dit eigenlijk niet willen.

Met iedere stap lopen ze ieder hun eigen weg. Ik loop er achter en vraag me af waar ze heen zouden gaan.


Facebook

Cursussen & Trainingen

Babel verzorgt taalcursussen voor 13 talen en communicatietrainingen. Bekijk de:

Locatie

De trainingen van Babel vinden plaats op de Nieuwegracht en het University College Utrecht. Er is gratis parkeergelegenheid op deze locaties.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!