nlen Login My Babel
Filmquote

Beste filmquote

Beste filmquote

Op 8 januari zijn de Golden Globes uitgereikt en op 26 februari zijn de Oscars uitgereikt. Tijdens beide awardshows worden er verschillende prijzen uitgereikt voor films, zoals je vermoedelijk wel weet. Er worden prijzen uitgereikt voor de beste film, de beste acteur, de beste actrice, de beste regisseur en ga zo maar door. The Golden Globes bestrijken deels andere categorieën dan de Oscars. Zo besteden de Golden Globes ook aandacht aan tv-producties.

Maar beide competities missen wat ons betreft nog één cruciale categorie. Een categorie die zich richt op taal. Hoe vaak komt het niet voor dat iemand in het dagelijks leven iets uit een film citeert? Door taal komt een film pas echt tot leven. Anders zouden we wel naar stomme films kijken. De taal zorgt ervoor dat je wordt meegenomen in het verhaal. De taal ontroert, zet je op het verkeerde been of laat je juist heel erg lachen. Daarom organiseren wij dit jaar voor het eerst de verkiezing voor de beste filmquote!

De afgelopen weken hebben jullie massaal laten weten wat je favoriete quotes zijn. Op basis van alle inzendingen zijn er 9 quotes genomineerd voor de beste filmquote aller tijden! De winnaar wordt op 27 februari bekendgemaakt.

Met 20% van de stemmen is de winnaar van de beste film quote 2017:

Beste film quote

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook