nlen Login My Babel
Engels

Actie

Welkom bij Babel.
Onlangs heeft u een kaart van ons ontvangen met daarop de vraag:

Welke zin is geschreven in correct Engels?

Cursus Nederlands

  • Yesterday I have met three new clients.
  • Our company has been operating in China for many years.

Welk antwoord denkt u dat juist is? Denken uw collega’s hetzelfde? Of zijn de meningen verdeeld? Hieronder vindt u het goede antwoord. Zo kunt u ontdekken wie het bij het juiste eind heeft. Ook vindt u hier uitleg over waarom de ene zin juist is en de andere zin niet.

Het goede antwoord is:

Our company has been operating in China for many years.

Uitleg:

  • “Yesterday I have met three new clients” is een directe vertaling uit het Nederlands. Iets wat altijd af te raden is. Correct is: “Yesterday I met three new clients“.
  • “Our company has been operating in China for many years”. De zin is correct. Veel mensen schrijven “Our company has been operating for many years in China”, maar in het Engels komt de plaats altijd voor de tijd.

Had u de bovenstaande vraag goed beantwoord en uw collega’s ook? Gefeliciteerd.
Wist u toch nog niet helemaal hoe de vork in de steel zat? Wees gerust, want dit geldt voor heel veel mensen. Wij van Babel kunnen u hierbij helpen! Wij bieden verscheidene cursussen aan op het gebied van zakelijk Engels. U kunt dit in groepsverband doen, of individueel. Ook kunt u kiezen voor een op maat gemaakte training voor u (en uw collega’s). Bij een maatwerktraining stemmen we de inhoud helemaal af op uw wensen en behoeften. Dus mocht u zich bijvoorbeeld het jargon binnen een bepaalde branche eigen willen maken, dan kan dat ook. Voor meer informatie neemt u contact op met één van onze onderwijsadviseurs via advies@babel.nl of 030-227 00 88.

Wilt u meer voorbeelden zien van veel gemaakte fouten in zakelijk Engels? Lees dan de blog van onze docent Sue.

Bel nu voor vrijblijvend advies

030-227 0088

Uw adviseurs

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Facebook